Notícies i activitats dels clubs

X Memorial Antonio Miguel Ramírez

memorial antonio miguel1El Club Ciclista Palafrugell organitza un any més el Memorial Antonio Miguel Ramírez de categoria cadet. Enguany es compleixen 10 anys d’aquesta prova que vol homenatjar a qui fou director esportiu de la nostra entitat i una persona estretament arrelada al municipi de Palafrugell i a la promoció de l’esport i el ciclisme arreu del territori. 

Constarà de dues etapes: la primera serà aquest dissabte a partir de les 5 de la tarda amb una CRI individual de 9,6km amb sortida i arribada des de Ca la Pruna de Pals i el diumenge a les 10 del matí una etapa de 58 km que transcorrerà per les tranquil•les carreteres dels pobles veïns amb una part final més exigent a la zona de Begur. 

 

Antonio Miguel Ramírez (Campillos 1956- Palafrugell 2008) fou un ciclista actiu a Palafrugell i director esportiu del Club Ciclista Palafrugell. Treballador del ram de l'automoció (planxista i pintor), es va iniciar en el món de la bicicleta als 15 anys, passant per diversos equips i categories i guanyant diferents curses i campionats. Li van oferir fer-se professional, però va prioritzar la família i la feina.

Als 32 anys va iniciar la tasca de formació de nens i nenes amb la bicicleta. Per les seves mans hi van passar molts petits ciclistes, que de 1993 a 2006 van fer possible que Palafrugell tingués els equips més competitius de Catalunya en alevins, juvenils, cadets i elits, i, a la vegada, va portar el nom de la vila de Palafrugell a la resta d'Espanya, a França i a la República d'El Salvador. Junt amb el seu germà Paco, director titulat de ciclistes, van fer que l'equip d'elit fos de Primera Nacional durant els anys 2000 i 2001, una categoria on hi havia els 15 millors equips professionals.

Relacionat amb l'activitat ciclista, el nom de Ciclosport va se el que va rebre la botiga de venda i reparació de bicicletes que l'Antonio i la seva dona Juani van obrir a Palafrugell pels volts de l'any 1992, primer en un petit local de lloguer i dos anys més tard on tots la coneixem avui. Va ser i continua essent el centre neuràlgic de la frenètica activitat del Club Ciclista Palafrugell.

Va morir sobtadament l'estiu del 2008 a l'edat de 52 anys just quan el seu fill Antonio Miguel Parra, ciclista professional, estava concentrat a Palma de Mallorca amb la selecció espanyola una setmana abans de participar als Jocs Olímpics de Pekin 2008 en la modalitat de persecució en pista.

Al nostre facebook podreu trobar tota la informació.

Cordialment,

 

Club Ciclista Palafrugell

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar