Notícies i activitats dels clubs

Palafrugell acull el Campionat Català d’atletes veterans i veteranes de pentatló i pentatló de llançaments i el IX Trofeu Josep Maria Vives

Ramon EstapiñawebEl proper diumenge 18 de setembre una setantena d’atletes veterans i veteranes participaran al Campionat de Catalunya de Pentatló i de Pentatló de Llançaments.

La competició començarà a les 9 del matí paral·lelament a l’Estadi Municipal i a la zona de llançaments del recinte Firal i s’allargarà fins les 3 de la tarda.

La categoria veterana correspon a atletes majors de 35 anys, i es divideix en grups d’edat de 5 en 5 anys, tant en homes com en dones: 35 a 39, 40 a 44, 45 a 49, 50 a 54, i així succesivament fins arribar als 95 a 99 i  més de 100. Es canvia de categoria el mateix dia que es compleixen els 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95 i 100 anys, si s’escau.

Està prevista la participació dels millors especialistes estatals del pentatló de llançaments, entre els quals podem destacar a l’atleta local Ramon Estapiñà, de 68 anys, plusmarquista en la categoria de 60 a 64 anys, que lluitarà per acostar-se als 3886 punts del seu amic i entrenador Llorenç Cassi, que té el rècord de 65 a 69 anys.

Altres plusmarquistes presents a la combinada de llançaments seran Domingo Sanchez de 58 anys, Josep Maria Sanza de 82 i l’incombustible Valentí Hug, de 97 anys.

En categoria femenina destaca Heidi Klett de 75 anys i Montse Paños, plusmarquista estatal de martell pesat de 51 anys.

Pel que fa referencia al pentatló convencional destaca la presència de la gironina Rosa Escribano de 57 anys, campiona del Mon en pista coberta i plusmarquista europea, i d’Angel Joaniquet, de 83 anys.

El concurs de pentatló de llançaments serà al mateix temps IX Trofeu Josep Mª Vives, en memòria del destacat atleta palafrugellenc, que ens va deixar fa vuit anys, i que encara conserva el rècord estatal de llançament de javelina d’atletes de més de 80 anys amb els 27,95 metres que va llançar quan en tenia 81.

Aquest Trofeu correspondrà a les tres millors marques masculines i femenines del pentatló de llançaments, independentment de l’edat, i està obert a atletes d’altres autonomies.  Això ha propiciat la presència d’alguns atletes de fora de Catalunya, com el gallec Luis Nogueira, de 60 anys,  que en la recent estrenada categoria opta a superar el rècord del Món de llançament de javelina.

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar