L’Àrea d’Esports de Palafrugell, fidel al seu compromís de promoure l’eradicació de qualsevol tipus de violència i comportament masclista, s’adhereix al manifest del món de l’esport que ha impulsat la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya amb motiu de Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones, que es celebra el divendres 25 de Novembre.

Durant el cap de setmana del 26 i el 27 de novembre diferents Clubs i Entitats Esportives de Palafrugell faran la lectura del Manifest abans de començar la jornada de competició, fent visible d’aquesta manera el compromís de tota la població on es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència i, especialment, aquelles que afecten les dones i els seus fills i filles.

Des del món de l’Esport, denunciem tots els tipus, formes i àmbits de violències masclistes existents i volem reiterar el nostre suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l’amenaça d’unes violències i agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure.

Des del món de l’Esport, volem emfatitzar accions, individuals i comunitàries, per l’eradicació de les violències masclistes. Accions que són font de suport i resiliència per a les supervivents, que demostren el nostre compromís, implicació, coratge i ètica, per fer-les sentir que “no estan soles”, abans, durant i després de qualsevol agressió masclista.

Perquè amb la formació d’aliances i complicitats des de l’Esport podem construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per a totes les dones i col·lectius oprimits d’aquesta societat. Estimar, només es pot fer des de la llibertat, la igualtat i el respecte.

Des del món de l’Esport, exigim tolerància ZERO davant dels agressors i de les violències masclistes i n’exterioritzem el nostre crit més unànime i conscient.