Congrés Europe Athletisme Promotion

S'ha celebrat a Newcastle-GBR del 8 al 10 de novembre

 

Els passats 8 al 10 de novembre s’ha celebrat a Newcastle (GBR) el 23è congrés del circuit EAP (Europe Athlétisme Promotion), que engloba tot un seguit de reunions atlètiques arreu d’Europa que promouen la participació a l’estranger dels seus afiliats.

En el decurs del congrés es va evidenciar que la crisi econòmica ha afectat diverses organitzacions, que s’han vist obligades a baixar el seu nivell per manca de més recursos econòmics. En alguns casos disminueixen el nombre de proves a realitzar, en altres s’opta per organitzar reunions centrades en categories juvenils i també estan proliferant les reunions temàtiques ( mítings on se realitzen exclusivament proves de tanques, salts o proves combinades).Un altra aspecte preocupant és que algunes reunions poden deixar de realitzar-se pel deteriorament de les seves instal•lacions, que estan quedant obsoletes i sense gaire possibilitats de renovació a curt termini.

En contrapartida s’estan incorporant al circuit noves reunions procedents de països emergents i en alguns casos amb pressupostos molt superiors als habituals. Els casos més significatius són els de Riga, Letònia, incorporat l’any passat i  Novi Sad, Serbia, acceptat en el present congrés. També s’han incorporat al circuit els mítings anglesos de Hull i Gateshead (aquest últim en pista coberta i centrat en salts) i el de Leiria, a Portugal. Abandona el circuit el míting de Cagnes sur Mer, França.

El calendari provisional per al 2014 queda compost per 21 mítings d’11 països:

-    18 de gener – Kuldiga – Letònia (pista coberta)
-    15 de març – Gateshead-Gran Bretanya (pista coberta, només alts)
-    4 de maig – Pavia – Itàlia
-    17 de maig – Kingston upon Hull – Gran Bretanya
-    28 de maig – Namur – Bèlgica
-    29 de maig – Riga – Letònia
-    31 de maig – Palafrugell - Espanya
-    31 de maig i 1 de juny – Hexam – Gran Bretanya ( proves combinades)
-    7 de juny – Leiria – Portugal
-    14 de juny – Genève – Suïssa
-    15 de juny – Budapest – Hongria
-    21 de juny – Bilbao – Espanya
-    26 de juny – Celle Ligure – Itàlia
-    28 de juny – Nivelles – Bèlgica
-    28 de juny – Biella – Itàlia ( míting juvenil)
-    6 de juliol – Chambery – França ( míting de tanques)
-    12 de juliol – Novi Sad – Sèrbia
-    13 de juliol – Donnas – Itàlia
-    19 de juliol – Loughborough – Gran Bretanya
-    20 de juliol – Aosta – Itàlia (míting juvenil)
-    23 de juliol – Amsterdam – Holanda

Pel que fa referència al Míting de Palafrugell, cal esmentar que s’ha arribat a un acord amb la Federació Catalana d’Atletisme per tal d’organitzar-lo conjuntament amb el Campionat de Catalunya Absolut el dissabte 31 de maig, en jornades de matí i tarda. La formula de Campionat Open es va aplicar amb èxit l’any 2009 i permetrà la participació d’un nombre limitat d’atletes estrangers en curses a partir de 800 metres i concursos.

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar